Ochrona danych osobowych w placówkach oświatowych

Termin i miejsce szkolenia: 14 maja 2015 r. w godz. od 9:00 do 15:00, siedziba Fundacji – Knurów, ul. Dworcowa 38 a

Szkolenie ma na celu wdrożenie systemu ochrony danych osobowych w placówce oraz zapewnienie jego zgodności z prawem.

Koszt szkolenia: 250 zł netto (cena zawiera: materiały szkoleniowe, zaświadczenia, serwis kawowy, catering). PROMOCJA! Przy zgłoszeniu do 23 marca 2015 r. – cena 230 zł netto

Szkolenie kierowane jest przede wszystkim do dyrektorów szkół, przedszkoli oraz pracowników kadr, sekretariatów, administracji i innych osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo informacji.

Cel szkolenia:

• przygotowanie do prawidłowego realizowania zasad ochrony danych osobowych w szkole,
  • ugruntowanie wiedzy o obowiązkach administratora danych oraz o odpowiedzialności wynikającej z przepisów ustawy o ochronie danych osobowych i aktów wykonawczych.

Szkolenie poprowadzi Administrator Bezpieczeństwa Informacji, doświadczony trener i wykładowca na licznych seminariach, szkoleniach otwartych i zamkniętych z zakresu ochrony danych osobowych i bezpieczeństwa informacji. Audytor Norm: ISO 27001 i ISO 9001/AQAP, współautor publikacji „Polityka bezpieczeństwa i Instrukcja Zarządzania Systemem informatycznym” – wydawnictwo Presscom Sp. z o.o. Uczestnikami szkoleń zrealizowanych do tej pory byli m.in. pracownicy jednostek oświatowych, dyrektorzy szkół i przedszkoli, Sądów Rejonowych, Okręgowych i Apelacyjnych, pracownicy Powiatowych Urzędów Pracy, Wojewódzkiego Sztabu Wojskowego, Ośrodki Szkolenia Służb Więziennych, Orlen Automatyka sp. z o.o., Centrum Zarządzania Jakością INFOX Sp. z o.o., Instytut Nafty i Gazu, Fabryka Wagonów Gniewczyna, Mennica Śląska Gold Sp. z o.o. i wiele innych.

Termin nadsyłania zgłoszeń: do 7 maja 2015 r. – liczba miejsc ograniczona!