Bezpieczeństwo informacji – bezpieczny pracownik

Termin i miejsce szkolenia:  8 kwietnia 2019 r. w godz. od 9:00 do 14:00,
siedziba Fundacji – Knurów, ul. Dworcowa 38 a.

Celem szkolenia jest poznanie najnowszych ataków socjotechnicznych i informatycznych, poznanie bezpiecznych metod korzystania z sieci komputerowych, nabycie świadomości zagrożeń na jakie mogą być narażeni pracownicy, korzystający z urządzeń podłączonych do sieci komputerowych. Szkolenie uczy jak je wykrywać i jak prawidłowo na nie reagować.
Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób korzystających z sieci komputerowych, pracowników biurowych, urzędników, pracowników administracyjnych. Szkolenie jest zalecane każdemu pracownikowi, który korzysta z komputera, telefonu czy Internetu w pracy.Powyższe szkolenie może zostać zrealizowane w formie szkolenia zamkniętego.

Zainteresowanych prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 32 235-96-70, mail:fundacja@fundacja.knurow.pl

22  marca 2019 r
.          300,00  zł netto
29  marca 2019 r
.          310,00  zł netto
2 kwietnia 2019 r.
320,00  zł netto

Cena zawiera: materiały szkoleniowe, zaświadczenia, serwis kawowy, catering.

Szkolenie poprowadzi  Inspektor Ochrony Danych. Doświadczony trener i wykładowca na licznych seminariach (w tym w debatach z udziałem GIODO), szkoleniach otwartych i zamkniętych z zakresu ochrony danych osobowych i bezpieczeństwa informacji. Współtwórca i wykładowca na studiach podyplomowych dla Inspektorów ODO organizowanych na Uniwersytecie Opolskim.
W latach 2006 do 2009 wdrażał Politykę Bezpieczeństwa Informacji w ponad 50 sądach w całym kraju. Podczas prac szkolił między innymi sędziów z bezpieczeństwa informacji. W latach 2009 do 2010 kierownik projektu SEKAP ”System Elektronicznej Komunikacji Administracji Publicznej w Województwie Śląskim” w kontekście bezpieczeństwa danych osobowych. Aktualnie IOD grupy spółek korporacji międzynarodowej, IOD/Pełnomocnik Zarządu ds. ochrony danych spółek produkcyjnych o przeznaczeniu wojskowym.
PROGRAM:

1.Ataki socjotechniczne (techniki manipulacji w IT).
2.Jak i skąd atakujący zbierają dane na twój temat.
3.Ataki przez pocztę e-mail.
4.Ataki przez strony WWW.
5.Ataki przez komunikatory.
6.Ataki przez telefon.
7.Ataki APT, phishing, smishing, spear-pshishing, pharming, spoofing, spam, spin, scam.
8.Polityka haseł – jakie hasło jest bezpieczne, jak nimi zarządzać?
9.Problem aktualnego oprogramowania i kopii zapasowych.
10.Bezpieczna praca z pakietem biurowym (Microsoft Office, Open Office).
11.Bezpieczna praca z oprogramowaniem pocztowym (Outlock, Lotus, Thunderbird, GMail).
12.Bezpieczna praca z przeglądarką internetową.
13.Bezpieczna praca z plikami graficznymi.

formularz zgłoszeniowy+oferta